Scar care / litteken behandeling


Nadat je via een keizersnede je kindje hebt gekregen ga je bij de gynaecoloog op nacontrole en daarmee houdt het helaas op.

Maar, hoe weet je nu of jouw eventuele klachten “erbij” horen??

Klachten die je kunt krijgen na een keizersnede:

  • Last van gevoelloosheid.
  • Een dof gevoel.
  • Een overhangend “flapje”.
  • Last van je onderrug.
  • Last van verklevingen.
  • Een niche.
  • Heftige buikpijn.
  • Verminderde vruchtbaarheid.

 

Wat is Scar care?

Scar care is het behandelen van een litteken, bij ons richten we ons alleen op het behandelen van een litteken van een keizersnede.

Het litteken wat je hebt gekregen tijdens je keizersnede is natuurlijk een erg mooie herinnering aan de geboorte van je kind en daar mag je wel heel erg trots op zijn.

Het litteken geneest vanzelf maar er is altijd kans op klachten en verklevingen wat wil zeggen dat het litteken verkleeft met je huid, bindweefsel en spieren.

 

Horen deze klachten er dan bij?

Neehoor, zeker niet!

Wat kan ik voor je betekenen tijdens het genezingsproces?

Na 12 weken is je litteken vaak voldoende geheeld en kun je je litteken gaan masseren en zo proberen het herstellingsproces te optimaliseren.

Tijdens een intakegesprek mag jij je verhaal vertellen, neem ik de tijd voor je en als jij er aan toe bent gaan we naar je litteken kijken en bepaal jij wat goed voelt en hoe we gaan beginnen.

Dit verschilt heel erg per vrouw, ben je er aan toe om je litteken te laten zien, om het zelf te masseren, mag ik het masseren, jij bepaalt!!

 

Hoe gaan we behandelen?

Dit kan door het litteken te masseren, te cuppen, eventueel te tapen en het inzetten van moxathereapie.

Cuppen is een uit China afkomstige therapie waar door middel van cups de huid vaccuum wordt gezogen waardoor de onderliggende huid dieper wordt gemasseerd, met als gevolg dat ook het bindweefsel wordt gemasseerd.

Nadat we de huid met olie gemasseerd hebben gaan we met softcups naast het litteken de huid en het weefsel los masseren. Deze cups laten we over de huid glijden en dit mag geen pijn doen. (het mag 4 op een schaal van 10 aanvoelen) Met moxatherapie verzorgen we het litteken doormiddel van warmte en kruiden, dit maakt het litteken soepel.

Het doel is om de klachten te verminderen of zelfs te doen verdwijnen, het litteken te vervagen en soepel te houden.

Uiteraard blijf je altijd een litteken zien, maar met behulp van masseren en cuppen kunnen we het litteken wel redelijk laten vervagen en vooral soepen houden.

 

Het totale behandeltraject bestaat uit ongeveer 3 behandelingen, dit verschilt uiteraard per persoon.


Prijs: € 37.50